Menu

Slovo šéfkuchaře

Delikátní gastronomie Davida Roztočila přímo v centru Mikulova.
Zpět na výpis

Náš šéfkuchař David Roztočil se narodil v Berouně a vystudoval školu v Praze Klánovice. V Praze také dlouhé roky vařil a sbíral zkušenosti po boku šéfkuchaře Tomáše Levého s kterým stál u vzrodu restaurace Café Fara.

Zde na jižní Moravě mu přirostla k srdci lokální kuchyně a sezónní vaření  z místních surovin a tak i vy si můžete vychutnat pokrmy z naší kuchyně pod jeho taktovkou v hotelu Volarik, kde se stal šéfkuchařem a připravuje pro vás se svým týmem bohaté snídaně, menu v hotelové restauraci CROP nebo pobytové denní pokrmy zakončené 3 chodovou degustační večeří.

Sezónní suroviny pečlivě vybíráme od lokálních dodavatelů z nedalekých vesnic a měst jako jsou například uzeniny a vepřové maso z jatek Březí, hovězí a jehněčí maso z farmy Rudimov, ryby z Rybníkářství Pohořelice, jedlé květy a byliny z Dolních Dunajovic od pana Horáka, sýry z farmy Pálava, zelenina od místních zahrádkářů nebo vlastní výrobky v podobě nakládání zeleniny a pečení sladkého či slaného pečiva.

Na našich pokrmech také naleznete divoké byliny, které pan Roztočil chodí sbírat se svým týmem do okolní přírody a umocňuje tak chuť servírovaných pokrmů v souladu s jeho myšlenkou vycházet z tradic a místní kultury i když v některých pokrmech naleznete suroviny z dalekých zemí díky Mikulovské lokaci ležící na obchodních stezkách.

Pokud vám nepřirostli k srdci tradičně netradiční pokrmy v rozmanitosti chutí s  využití moderních technik, rádi Vás přivítáme a pohostíme ve Výčepním hostinci Starý Špitál, kde náš šéfkuchař od velikonoc do svatomartinských hus připravuje klasickou hospodskou kuchyni s výběrem čepovaných piv.  Jelikož  i když miluje víno a  Jižní Morava mu přirostla k srdci natolik, že zde má již trvalí pobyt a rodinu, stále v něm koluje Berounská pivní nátura.

 

               Přejeme Vám  jménem šéfkuchaře a celého týmu hotelu Volarik příjemný pobyt a dobré chutnání v našich stravovacích provozech